Βιογραφικά Στοιχεία

Αλκαίος Σουγιούλ είναι το όνομά μου.
Προσοχή Αλκαίος με "αι". Στα Αγγλικά το γράφω με "e" όπως δηλαδή θα ήθελα να το προφέρει κάποιος ξένος.

Γεννήθηκα στις 11 Ιουνίου του 1974.
Με μεγάλη μου χαρά θα δεχτώ email με ευχές στα γενέθλιά μου.

Ζω στο Χολαργό, το πιο όμορφο προάστιο της Αθήνας. Εδώ στο Χολαργό μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω. Εδώ τελείωσα και το σχολείο.

Είμαι Μαθηματικός.
το 1998 τελείωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

"Τα Μαθηματικά είναι η μία από τις δυο μεγάλες μου λατρείες... Ήθελα από πιτσιρικάς να γίνω Μαθηματικός. Ίσως βοήθησαν οι υπέροχοι Μαθηματικοί που είχα στο σχολείο. Όταν μπήκα στο Πανεπιστήμιο η αλήθεια είναι ότι τα Μαθηματικά αποδείχτηκαν πολύ διαφορετικά από εκείνα που είχα δει στο σχολείο. Τώρα από εδώ που βλέπω τα πράγματα είμαι σίγουρος πλέον ότι αυτά που ονομάζονται "Μαθηματικά" στο σχολείο είναι ότι πιο πεζό και ανιαρό μπορεί κανείς να προσφέρει στα παιδιά. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου που τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν τα Μαθηματικά του σχολείου έξω από τα ενδιαφέροντά τους. Κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτά τα παιδιά που βαριούνται τα Μαθηματικά. Μάλλον αυτό είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ μετά το πτυχίο μου".

Αυτά είχα γράψει στη σελίδα αυτή πριν πάρω το πτυχίο μου...
Το Νοέμβρη του 2001 τελείωσα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και τώρα είμαι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μαθηματικών της Αθήνας. Μετά... θα δούμε. Πρέπει κάποια στιγμή να πάω και φαντάρος. Είναι μια εκκρεμότητα είναι η αλήθεια.

Αυτά τα είχα γράψει πριν πάω φαντάρος. Πήγα λίγο μεγάλος μπορώ να πω. Μετά από μια σύντομη περίοδο στα Τεθωρακισμένα, βρέθηκα στο Ταχυδρομικό Σώμα. Πήγα στη Χίο στο 1008 ΤΓΕΘ και απολύθηκα από το 1020 ΣΤΓ το Φεβρουάριο του 2006.

Από το 2010 εργάζομαι ως Μαθηματικός στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Ακούω μουσική και παίζω μουσική. Ξεκίνησα μαθήματα κλασικής κιθάρας όταν ήμουν 9 χρονών. Δυστυχώς κάπου στα 16 χρόνια μου παράτησα το ωδείο γιατί τότε με είχε συνεπάρει η rock μουσική με αποτέλεσμα να έχω αφοσιωθεί στην ηλεκτρική κιθάρα εις βάρος της κλασικής.
Κάποια στιγμή γύρω στο '93 εγώ με άλλα πέντε φιλαράκια μου - τον Τάσο Αντωνίου, τον Δημήτρη Δημόπουλο, τον Πάνο Ρεντίφη και τους Γιώργο και Νίκο Τσιατσούλη - δημιουργήσαμε ένα σχήμα που έπαιζε Ρεμπέτικα. Εγώ έπαιζα μπαγλαμαδάκι τότε.
Σιγά-σιγά είχα αρχίσει να ασχολούμαι όλο και περισσότερο με την Ελληνική μουσική. Τα φοιτητικά μου χρόνια βέβαια είναι σαφώς γεμάτα από μουσική.
Συνεχίζω να παίζω μουσική. Όπου εργάζομαι με τη μουσική κυρίως παίζω μπουζούκι. Από το καλοκαίρι του 2007 έχω αρχίσει να μελετάω τρομπόνι. Μπορεί όπως λέει και ο δάσκαλός μου ο Παναγιώτης Λυκούδης, να μην είναι όργανο της παρέας (σίγουρα δεν είναι για ρομαντικές μουσικούλες στην παραλία γύρω από τη φωτιά), είναι όμως όργανο που μου δημιουργεί μια απίστευτη διακύμανση συναισθημάτων.

Η Κεφαλονιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι μια σχέση που ξεκίνησε λόγω της μουσικής το 1994 (Κουασιμόδος και μετά Ενετικόν) και εξελίχθηκε σε μεγάλη μου αγάπη. Η Κεφαλονιά ήταν και η αφορμή να γνωρίσω τη γυναίκα μου την Ελένη, η οποία με έχει δέσει πλέον μόνιμα με το νησί!

Νομίζω πως είπα αρκετά για μένα.
Τι στο καλό, ο σκοπός δεν είναι να γράψω την αυτοβιογραφία μου. Απλώς ίσως είναι αντίδραση μου στην ανωνυμία που κυριαρχεί μέσα στο δίκτυο.
Comments